🎄Γράμμα στον Αη Βασίλη 🎄
Αγαπητέ Αϊ Βασίλη με λένε Βασιλική και είμαι 21 χρονών σου στέλνω αυτό το γράμμα για να σου ζητήσω κι εγώ το δώρο που θέλω για φέτος. Όπως τα αλλά παιδάκια λοιπόν έτσι και εγώ σκέφτηκα να σου γράψω. Αφού εξάντλησα κάθε μέσο είσαι η μόνη μου ελπίδα πια. Αγαπητέ μου Αϊ Βασίλη για ακόμα μια χρόνια η ομάδα μου (ΠΑΟΚ) κληρώθηκε με την ομάδα του Άγιαξ και αυτό συνέβη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η ομάδα μου βέβαια προσπάθησε πολύ, όμως , δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League. Το να περάσει η ομάδα μου στον επόμενο γύρο εθναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Δεν ξέρω τι θα κάνεις όμως θέλω να μου υποσχεθείς ότι θα κάνεις ότι μα ότι περνάει από το χέρι σου για να μην ξανά τύχει η ομάδα μου με τον Άγιαξ και να μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση. Αν ξανά δω την ομάδα του Άγιαξ να βγαίνει από την κληρωτίδα να ξέρεις θα υποψιαστώ πως είσαι και εσύ από αυτούς που συνωμοτούν ώστε να μην μπορέσει να νικήσει και να περάσει στην επόμενη φάση. Σε προειδοποιώ αν ξανά γίνουν όλα αυτά για τέταρτη χρόνια μετά αυτό το γράμμα θα είναι και το τελευταίο που σου γράφω. Ερυθρόλευκε Αϊ Βασίλη ....
Με εκτίμηση.
Βασιλική Μουσιου
Κουλουράκια δεν έχει αν δεν πραγματοποιήσεις την ευχή μου !
Cookies σοκολάτας Άκης Πετρετζίκης
Υλικά
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. κακάο
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
260 γρ. κουβερτούρα (60 γρ. λιωμένη + 200 γρ. ψιλοκομμένη)
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό μέτριο
1 κρόκο μέτριου αυγού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
γάλα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με μια ξύλινη κουτάλα, το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Χτυπάμε στον κάδο με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη λιωμένη κουβερτούρα, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα των στερεών υλικών στον κάδο. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Πλάθουμε σε στρογγυλά μπισκότα των 40 γρ. και πιέζουμε με την παλάμη μας ελαφρά το κέντρο τους ώστε να γίνουν πιο πλατιά.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας κενό μεταξύ τους, γιατί όσο ψήνονται θα ανοίγουν.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να σφίξουν εντελώς, πάνω σε μια σχάρα, για περίπου 30 λεπτά. Όταν αφαιρέσουμε τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου